Multiterminalen i Aarhus havn.

1000 tonn hver eneste time

I 2021 håndterte Aarhus Havn i snitt mer enn 1000 tonn gods hver eneste time – hele året.

Publisert Sist oppdatert

De 10 millioner tonn gods som man løftet over kaia i 2021 er ny rekord i vareomsetning, og den topptunede Multiterminal omtales som en av grunnene til at dette kunne la seg gjøre.
Det høye aktivitetsnivået vil fortsette i 2022. Derfor har havna sendt dronefotografen sin ut på kaia for å fange aktivitetene en vanlig dag i Multiterminalen.
Du kan se dronevideoen her:
I Multiterminalen håndterer Århus Havn typisk korn og fôr, men også kull, gjødsel og prosjektvarer til for eksempel fabrikker og vindparker. Multiterminalen har en dybde på 13,5 meter og kan anløpes av fem Panamax-skip (opptil 250 meter) på en gang. På kaia står flere kraner med dobbeltarmede vippesystemer klare til å betjene skipene. Også havnas nye mobilkran, som er 14 meter lang og veier 420 tonn, er i full gang. Mobilkrana går 100 prosent elektrisk og er utstyrt med mobilt understell slik at den kan transportere seg selv mellom terminalene. Selv om grunnflaten til kranen er 216 m2, har den en liten svingradius, slik at havnas kranførere enkelt kan manøvrere med den.

Powered by Labrador CMS