CCB går autonomt på Mongstad

CCB tar i bruk autonome transportmidler i et nytt stort prosjekt ved CCB Mongstad.

Publisert

Nøkkelord i prosjektet er kundeverdi, miljøhensyn og sikker og effektiv drift samt batteridrevne, selvgående kjøretøy. 11 ganger rundt jorden

- Vi går i gang med et stort bærekrafts-prosjekt hvor vi gjør bruk av selvgående maskiner, sier Jan-Dagfinn Lund, administrerende direktør i CCB Mongstad.
- Det vi skal få svar på gjennom en forstudie er hvilken teknologi vi skal bruke, hvilke sikkerhetssystemer som skal benyttes og ikke minst hva slags kundeverdi dette skal gi. Videre er vi ekstremt opptatt av at det skal være trygge og sikre operasjoner, sier Lund og poengterer at man med dagens drift kjører 11 ganger rundt jorden med dagens dieseldrevne maskiner.
- Maskinene som vi nå skal ta i bruk vil gå på strøm, sier Lund.

- Dette vil i høyeste grad være et av våre bidrag til å ta ned miljøavtrykket vårt, sier Jan-Dagfinn Lund i CCB.


Tar ned miljøavtrykk

Arbeidsleder Raymond Bergetun, ved CCB Mongstad ser bare fordeler med en dreining mot mer autonom drift. - At du kan bruke riktig maskin til riktig oppgave og slippe å kjøre lange transportetapper med truck som er beregnet for å losse og laste flak, sier Bergetun.

- Vi har fokus på FNs bærekraftsmål og ett av disse er miljøpåvirkinger. Dette vil i høyeste grad være et av våre bidrag til å ta ned miljøavtrykket vårt knyttet til dette, sier Jan-Dagfinn Lund.

Se video som viser prosjektet:Overførbart til andre baser

CCB Mongstad AS drifter et moderne ISPS-godkjent havneanlegg nord for Bergen, med kraner, transportutstyr og gode lagerfasiliteter for ute- og innelagring på Mongtad. Basen forsyner rundt tjue installasjoner på kontinentalsokkelen. Årlig har basen mer enn 2.500 båtanløp og det blir skipet inn/ut mer enn én million tonn over kaiene på Mongstad Sør. CCB Mongstad er med det landets største forsyningsbase.
- Prosjektet vi gjennomfører ved basen på Monstad vil kunne være overførbar også til andre baser som CCB drifter, sier Jan-Dagfinn Lund.

Powered by Labrador CMS