Havnedirektør Michal Forland i Bergen medgir at det som skjer i Haugesund er spennende, men er samtidig trygg på Bergen Havns posisjon på Vestlandet.

- Spennende og motiverende – men ikke skremmende

Havnedirektør Tore Gautesen forstår at nabohavnene ser med spenning på det som skjer i og rundt Haugesund, men bedyrer det er plass til alle havner, også nye. I Bergen og Stavanger later de ikke til å skremmes av utviklingen på Haugalandet.

Publisert

- Vi har et godt samarbeid med våre gode nabohavner. Det er et stort behov for fremtidsrettet havneinfrastruktur på Vestlandet, slik at det er et absolutt behov for alle havnene. Dette vil også gjelde fremover, samt utviklingen av nye. Konkurransen med de andre havnene på Vestlandet er i dag minimal og vår strategi er ikke å stjele volum derfra i fremtiden. Jeg tror likevel at noe last vil konsolideres, men våre planer er ikke basert på at dette, hverker strategisk eller økonomisk. Det viktigste er å lage noen store, effektive knutepunkt, som klarer å flytte last fra vei til sjø. Det er vår største konkurrent, sier Gautesen, som likevel tror på endringer i forhold til dagens havnestruktur. - Jeg tror vi vil oppleve en større grad av spesialisering de neste ti årene, spesielt når det gjelder havvind, sier Gautesen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Get instant access to all content

Totalabonnement

945,-

KJØP

Digitalabonnement

945,-

KJØP

Powered by Labrador CMS