Kansellert

Havila Kystruten har sett seg nødt til å kansellere rundturen Bergen – Kirkenes – Bergen, som hadde planlagt start 12. april 2022, grunnet fortsatt uavklart situasjon knyttet til skipets forsikringsdekning.

Publisert Sist oppdatert

Passasjerer om bord vil så raskt det lar seg gjøre få bistand til sine hjemreiser, og alle reisende vil få refundert sine billetter med "Havila Capella".

Håpet på løsning i det lengste


Utenriksdepartementet bekreftet sent onsdag kveld at sanksjonsbestemmelsen ikke var til hinder for normal drift og dermed også forsikring for "Havila Capella". Etter å ha gått igjennom saken på nytt, kom det kontrabeskjed fra myndighetene torsdag ettermiddag.
- Først og fremst er vi veldig skuffet over at det ikke ble en løsning, og at myndighetene snudde nå i ettermiddag. Utenriksdepartementet har konkludert med at en ansvarsforsikring ikke er forenelig med sanksjonsbestemmelsene, sier administrerende direktør Bent Martini.
- Det må vi bare akseptere, og vi synes det er forferdelig leit for alle våre passasjerer som hadde gledet seg til en hyggelig påsketur om bord "Havila Capella". Da Utenriksdepartementet kom med sin bekreftelse i går trodde vi at vi skulle få seile igjen, men det ble beklageligvis ikke en realitet nå.Utenriksdepartementet la til grunn i sitt opprinnelige svarbrev at det er Havila Kystruten som har ansvaret knyttet til drift og finansiering av skipet og at skipet dermed ikke skulle være rammet av vedtatte sanksjoner.

Powered by Labrador CMS