Gudmor Wenche Amundsen døper RS "Une Amundsen".

Ombygget skøyte sikre beredskapen i Trondheimsfjorden

En ombygget og topp moderne redningsskøyte som skal dekke Trondheim og sjøområdene rundt ble døpt i dag. Skøyta er godt nytt for både de som ferdes til sjøs og klimaet.

Publisert

Fakta

Fakta – RS 129 «TBN»

  • Klasse: Simrad (Ombygget modell)
  • Skroglengde: 13,76 meter
  • Største bredde: 3,48 meter
  • Dypgang: 0,69 meter
  • Framdrift: To dieselmotorer med vannjet
  • Slepekraft: 2,7 tonn (bollard pull)
  • Toppfart: 38 knop
  • Byggemateriale: Aluminium

Fact: Click to add text

Det var en festdag på Skansen i Trondheim da RS 129 «Une Amundsen» ble døpt onsdag ettermiddag. I lett overskyet trondheimsvær var det god stemning blant de fremmøtte da gudmor Wenche Amundsen ønsket byens nye redningsskøyte hell og lykke.

Skøyta går med dette inn i rekken av Redningsselskapets fartøyer som gjennom et omfattende oppgraderingsarbeid blir gitt et nytt liv i sjøredningens tjeneste. Den snart 20 år gamle redningsskøyta har gjennom sin karriere reddet 5 liv og assistert fler enn 900 personer.

Hedrer sin avdøde ektemann

Etter oppgraderingen er nå skøyta klar for mange nye år i Redningsselskapets tjeneste. Dette er gjort mulig gjennom donasjon fra Uneco AS, ved familien Amundsen og Wenche Amundsen.

– På vegne av Uneco AS og familien Amundsen er det utrolig hyggelig for meg som representant for familien Amundsen å stå her i dag, og kunne gratulere Trondheim og Redningsselskapet med Redningsskøyta RS «Une Amundsen» oppkalt for å hedre min avdøde ektemann Une Amundsen, sier gudmor Wenche Amundsen.

Med denne donasjonen har Uneco AS gitt to store bidrag til sjøsikkerheten. I 2021 donerte Wenche Amundsen en del av arven etter sin mann, IT-gründeren Une Amundsen til Redningsselskapets arbeid med å digitalisere måten vi redder liv, berger verdier og forebygger ulykker på.

Omfattende ombyggingsprosjekt

RS 129 «Une Amundsen» er en skøyte i Simrad-klassen, og ble bygget i 2003. Båten har siden den ble satt i tjeneste seilt under navnet RS 129 «Kjøpstad», og vært stasjonert blant annet i Oslo, Stavern og Harstad.

Den snart 20 år gamle redningsskøyta har gjennom sin karriere reddet 5 liv og assistert fler enn 900 personer.

Redningsskøyta har blitt ombygget ved samme verft hvor den ble bygget, Brødr. Hukkelberg i Aukra. I arbeidet med levetidsforlengelsen har skøyta blitt strippet ned til skroget, og så blitt forlenget med en meter - noe som har gitt plass til nye vannjeter og topp moderne motorer. Dette gjør at mannskapet kan kjøre mer miljøvennlig og bruke mindre drivstoff. I tillegg har det blitt bygget et helt nytt overbygg, med topp moderne navigasjonsutstyr.

Powered by Labrador CMS