Årets første papirutgave er på tur

En ny papirutgave går i dag ut i postkassene til våre abonnenter. I årets første nummer i jubileumsåret, 25 år etter at første nummer av bladet kom ut, kan du lese om et fantastisk cruiseår i 2023, som ventelig vil bli enda bedre i 2024.

Publisert

Vi ser videre nærmere på arbeidet som gjøres i NHO Logistikk og Transport Sjø og Havn og i Norske Havner.
Førstnevnte er relativt nystartet og er på turne rundt om i havne-Norge for å tilskaffe seg fakta. For Norske Havner sin del ser vi nærmere på fagarbeidet som gjøres, hvor arbeidet i fagnettverkene ikke har vært like aktivt etter pandemien.

ASKO Maritime har planer om å forlenge Nordlandsbanen sjøverts. Vi ser nærmere på prosjektet og hva det vil bety. Maersk satser stort på bruk av biodrivstoff i arbeidet med nullutslipp og dette er noe som blant annet Europris nyter godt av i sitt klimaregnskap.
Ren Havn-prosjektet i Hammerfest Havn er avsluttet og entreprenøren NCC er svært godt fornøyd med det som de har levert fra seg. I sommer blir det rock’n roll i godshavna på Dokken i Bergen Havn. Superstjernen som åpner godshavna som konsertarena brukte bare minutter på å selge ut havneområdet som nå har blitt Bergens største konsertsted.

I juss-spalten ser vi atter en gang på problemstillingen rundt hensatte fartøyer. Hva gjør man når politi og påtalemyndighet ikke vil bruke bestemmelsene i straffeloven?

Gjennom hele jubileumsåret vil Havnemagasinet bringe noen tilbakeblikk fra de 25 årene bladet har kommet ut. Se på side 48 og 49 om du kjenner igjen historiene, og delta også i vår uhøytidelige quiz.

 

Husk at abonnenter også kan lese bladet elektronisk her på våre nettsider.

Powered by Labrador CMS