Mange markedsaktører velger nå batteriløsninger ombord. Enova avvikler derfor støtteprogrammet Batteri i fartøy med umiddelbar virkning. Siden 2020 har statsforetaket støttet ulike batteriløsninger gjennom programmet Batteri i fartøy med 1700 millioner kroner. Enova ønsker nå å sette større ambisjoner og vil jobbe med å utvikle nye virkemidler.

Dreier støtten i retning av nullutslippsfartøy

Enova har siden 2020 støttet ulike batteriløsninger gjennom programmet Batteri i fartøy med 1700 millioner kroner. Hybride løsninger er tilgjengelige i alle fartøyssegmenter og mange markedsaktører velger nå batteriløsninger. Enova ønsker nå å sette større ambisjoner og vil jobbe med å utvikle nye virkemidler. I den forbindelse avvikler Enova støtteprogrammet Batteri i fartøy med umiddelbar virkning.

Publisert

Frem til nå har Enova hatt som mål å bidra til at batterier blir tilgjengelige i markedet. Nå ser vi at denne markedsendringen har skjedd, og det er derfor riktig av oss å øke ambisjonsnivået og dermed utvikle nye virkemidler, sier Anders Quist Nyrnes, virkemiddelansvarlig for maritim transport i Enova.

For å lese denne saken må du være abonnent

Get instant access to all content

Totalabonnement

945,-

KJØP

Digitalabonnement

945,-

KJØP

Powered by Labrador CMS