Flyfoto Filipstad

Rigger seg for Filipstad - henter fra Statsbygg

I årene som kommer, skal Oslos nye bydel på Filipstad vokse frem. Hav Eiendom rigger seg for denne viktige jobben, og har ansatt Jorleif Jørgenvåg.

Publisert
Jorleif Jørgenvåg.

I dag startet Jorleif Jørgenvåg i Hav Eiendom, som plansjef for Filipstad. Han får med det ansvaret for å omforme Filipstad til en ny og levende bydel i Fjordbyen.

 

– Vi er svært fornøyde med å få Jorleif Jørgenvåg på laget. Han har en solid bakgrunn som vil komplementere teamet vårt, sier utviklingsdirektør i Hav Eiendom, Liz-Heidi Leonhardsen. 

 

-Som å komme hjem

Jørgenvåg er utdannet landskapsarkitekt og har etterutdanning i urbanisme. Han kommer fra jobben som prosjektleder i Statsbygg. Der har han de siste ti årene jobbet med byplanlegging i ulike utrednings- og byggeprosjekter, som bl.a. etterbruken av veterinærhøgskolen på Adamstuen.

Tidligere har Jørgenvåg arbeidet i Kulturetaten i Oslo kommune. Der var han prosjektleder for konseptutvikling og regulering av Skulpturparken på Ekeberg. I tillegg har han jobbet ved Fjordbykontoret (PBE), hvor han var med å utforme Fjordbyplanen, som ble vedtatt i 2008. 

 

– Dermed har jeg hele veien fulgt med på utviklingen av Fjordbyen. Når jeg nå starter i Hav Eiendom, føles det som å komme hjem til Fjordbyen igjen, sier Jørgenvåg og fortsetter:

 

– Alle menneskene som nå fyller byområdene langs vannet, forteller at byens fjordbyprosjekt er på riktig vei, og det er motiverende å få være med å realisere nye Filipstad når forventningene er høye.

 

Rett mann til arbeidet 

I dag er Filipstad et stort industriområde, med en unik beliggenhet i sjøfronten. Endelig skal også dette området åpnes opp for Oslos beboere og besøkende, slik det allerede er gjort i Bjørvika. 

– Bakgrunnen for at Hav Eiendom nå styrker laget, er at vi i dag har én plansjef som er fullt engasjert i utviklingen av Grønlikaia og Sadelmakerbryggen. Nå som arbeidet med Filipstad skrider fram, og vi skal i gang med detaljreguleringen, trenger vi en dedikert plansjef til dette viktige arbeidet. Her er Jorleif Jørgenvåg, med sin bakgrunn, rett mann, sier Leonhardsen. 

Hav Eiendom ivrer etter å komme i gang med detaljreguleringen på Filipstad. Det er også et politisk ønske om å komme seg videre i prosessen med å skape den nye bydelen vest i fjordbyen. Den nye bydelen vil ha en utviklingstid på mellom 10 og 20 år. 

Filipstad vil sikre Oslo nærmere 3000 nye boliger, attraktive næringslokaler og et rikt publikumstilbud. 

– Det blir også viktig å komme i gang på Filipstad på en smart måte. Det er fortsatt noen brikker som må på plass, dette er spennende utfordringer som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Jørgenvåg og fortsetter:

 

– Som det siste området som skal utvikles, står Filipstad på skuldrene av alt som er tenkt og bygd i Fjordbyen de siste 20-30 årene. Her må vi hente ut det beste av det som er gjennomført, og samtidig se framover. Det er de siste 10-15 årene kommet nye og store utfordringer både til hvordan vi skal bygge byen bærekraftig, og hvordan folk ønsker å bruke byen. 

Powered by Labrador CMS