To og halvt år etter at Camblift etablerte seg i en lagerbygning i Ljungby i Sverige, lanserer de nå sin første reachstacker, og den er elektrisk.

Ny, elektrisk tungvekter fra Ljungby

Mang en truck og annet tunglastustyr har blitt produsert i den lille byen Ljungby i Småland i Sverige. To og et halvt år etter at enda en ny aktør, Camblift, ble etablert, lanserer de nå en helt ny elektrisk reachstacker.

Publisert Sist oppdatert

De som står bak Camblift har alle bakgrunn fra de mange andre truckprodusentene som har hatt tilhold i Ljungby opp gjennom årene og de anser selskapet for å være en global aktør i stortruckmarkedet.


Ny teknologi

De hevdet selv å dra med seg 75 års erfaring da de etablerte selskapet i 2019. En 2 000 kvadratmeter stor lagerbygning utgjorde starten på nok et truckeventyr i Småland. Og der andre selskaper har flyttet selve produksjonen vekk fra byen i Småland og ut av landet, velger Camblift å fortsette her. Maskinene utvikles og lages i Ljungby. Og Camblift henger med i tiden. Den første reachstackeren de har presentert er laget med elektrisk drivkraft. Den er designet ved anlegget i Ljungby og i tillegg til at den kjøres på ren energi, leveres den i følge Camblift med den aller nyeste teknologien.

Før første maskin var produsert hadde Camblift solgt fem stykker.

Stor rekkevidde

- Vi i Camblift ønsker å skape muligheter utover det vanlige og vi ønsker å gjøre det som leverandør med bransjens beste kundefokus og service, sier Carl-Olof Eckerbom, som er direktør i selskapet. Han forteller at det er et veldig stolt produksjonsteam som nå har kunnet lansere den aller første maskinen, med elektrisk drivlinje og stor rekkevidde, bare to og halvt år etter at man etablerte seg. - Vi er veldig stolte og glade for å kunne presentere en reachstacker som vil gjøre det mulig for våre kunder å få en høy produksjon i sin virksomhet på en bærekraftig og pålitelig måte. Sjåføren vil oppleve en trygg og ergonomisk arbeidsplass og vil kunne jobbe i utstyr med høy effektivitet, sier Eckerbom.

Opp til 46 tonn

De nye maskinene fra Camblift vil komme med kapasitet opp til 46 tonn i løft på første og andre rad, leveres med tre forskjellige akselavstander og bli tilbudt med ulikt tilleggsutstyr slik at de kan løfte containere opp til seks høyder. Maskinen vil også leveres med dieseldrift om noen ønsker dette. Allerede før første maskin var produsert hadde selskapet solgt fem stykker hjemme i Sverige. De ser nå til Norge og vil senere også rette fokus mot kontinentet. Ventelig først i Benelux og Tyskland og som sagt har de allerede varslet globale ambisjoner.

Powered by Labrador CMS