I fjor var det Gdansk havn som vant ESPO-prisen.
I fjor var det Gdansk havn som vant ESPO-prisen.

Ny ESPO-pris skal utdeles

Er din havn årets passasjerhavn?

Publisert

Den 14. utgaven av ESPO Award on Social Integration of Ports fokuserer på "rollen til maritim passasjertransport i å forbedre byens tilkobling og gi lokalsamfunnet merverdi".
Er du en ESPO-medlemshavn (observatør) og er havna involvert i passasjertransport? Da kan du være vinneren av 2022 ESPO Award!

Sjekk ut konkurransevilkårene, velg prosjektet ditt og send det til ESPO-sekretariatet senest fredag 8. juli 2022. Søknadsskjemaet og referansevilkårene er tilgjengelige på ESPOs nettsider. Den som intet våger intet vinner


By og havn

Havner i Europa tar imot hvert år hundrevis av millioner passasjerer, enten som reisende, turister eller pendlere. Mange steder sikrer den maritime forbindelsen byens hovedforbindelse med byer i andre land eller med fastlandet. Europas havner spiller derfor en viktig rolle i å gjøre det mulig for folk å besøke mange vakre havnebyer i Europa og oppdage deres kulturelle og historiske arv. Samtidig forbinder ferger havner i forskjellige eller samme land eller til og med deler av en by, og forbedrer den bærekraftige tilkoblingen til disse byene. ESPO-prisen 2022 vil gå til havneforvaltningsorganet som har utviklet en rekke initiativer og/eller en strategi i samarbeid med de forskjellige interessentene og byen for å forbedre de maritime passasjerforbindelsene og tilkoblingen i byen eller med andre byer og regioner av Europa, enten det er for sine egne borgere eller for å la besøkende fra hele verden besøke og oppdage byen og tilføre lokalsamfunnet merverdi.


Utdeling i Brüssel

Havnas rolle i å styrke forbindelsen gjennom en jevn og vennlig passasje gjennom havna inn og ut av byen, samt innsats fra havna for å gi besøkende et første godt inntrykk av byen eller regionen er viktige kriterier. Miljømessig og sosial bærekraft for prosjektet eller strategien vil være en forutsetning for å vinne ESPO Award 2022.
Den 14. ESPO-prisen vil offisielt deles ut under en prisutdeling og middag, som vil finne sted i november 2022 i Brüssel. Alle søknader fremmes gjennom en dedikert prisbrosjyre som blir distribuert bredt.

Powered by Labrador CMS