Klart for ny ferge i Kristiansand havn

Fredag blir det ny fergeaktivitet i havna i Kristiansand. Det nye fergesambandet mellom sørlandsbyen og Eemshaven settes da igang.

Publisert

Det nye tilbudet ble bekjentgjort i vinter og betyr at rederiet, som har både norske og nederlandske eiere, og som i nær på to år har arbeidet med planene om fergetilbudet, nå endelig kan sette igang.

Holland Norway Lines har inngått en langsiktig avtale med Tallink Grupp om leie av cruise-fergen "Romantika", og det moderniserte skipet har 700 lugarer og vil frakte inntil 1500 passasjerer og 350 biler på hver overfart.

Seilingene vil ta 18 timer, med avgang fra Kristiansand hver onsdag, fredag og søndag kl. 15.00 og ankomst i Eemshaven kl. 09.00 neste dag. Fra Eemshaven seiler skipet hver tirsdag, torsdag og lørdag klokken 1500, med ankomst i Kristiansand kl. 09.00 neste dag.

Havna i Kristiansand er godt tilrettelagt for å ta imot en ny ferge på en ny linje og i Eemshaven har lokale og regionale myndigheter, sammen med Holland Norway Lines, gått inn med millionbeløp for å bygge nødvendig infrastruktur for nysatsingen. Det er ventet at Holland Norway Lines vil skape 50 nye jobber i første fase og 100 nye jobber på sikt.

Kristiansand havn har fra før av to fergerederier, Fjord Line og Color Line, som seiler mellom Kristiansand og Hirtshals, i Danmark.

Powered by Labrador CMS