En fornøyd ordfører i Fredrikstad delte ut sertifikatet som synlig bevis på Miljøfyrtårnserifiseringen. Fra venstre: Havnedirektør Tore Lundestad, miljøsjef Charlotte Iversen, ordfører Siri Martinsen og Per Olav Andersen fra Andersen & Mørck.

Havn og havneoperatør sertifisert som miljøfyrtårn

En viktig milepæl er nådd. Både Borg Havn IKS og havneoperatøren Andersen & Mørck er stolte av å kunne påberope oss tittelen som Miljøfyrtårn.

Publisert Sist oppdatert

Havna er et viktig knutepunkt i logistikkjeden og et bindeledd mellom sjø- og landtransport. Gjennom sertifisering viser vi at det jobbes systematisk for å bidra til bærekraftig og miljøvennlig utvikling av havna. Hver eneste dag jobber vi for bedre miljø og klima og sikrer god kontroll på våre miljøaspekt.

Som godkjente Miljøfyrtårnbedrifter skal vi fortsette å jobbe med grønnere innkjøp, lavere energibruk, smartere transport, mindre avfall og bedre arbeidsmiljø. Vi skal også jobbe mot kunder, leverandører, leietakere og andre samarbeidspartnere – og bidrar til å inspirerer og trekke flere i grønn retning.

– Vi er glade og stolte for å bidra til at bransjen beveger seg i en mer miljøvennlig retning og setter bærekraft på agendaen, sier Jostein Sagen Andersen, leder strategi og konsernutvikling hos Andersen & Mørck. Andersen har vært ansvarlig for implementeringen av Miljøfyrtårn hos havneoperatøren.

Jobbet med miljøtiltak i lang tid

Borg Havn har over lengre tid jobbet aktivt for å redusere påvirkningen for klima og miljø, og være i forkant av utvikling av nye energiløsninger i havneområdet. Blant annet er det bygd ut solenergianlegg som ivaretar mål om fornybar energi.

– Å bli et Miljøfyrtårn er en viktig del av vår miljø- og bærekraftstrategi. Det har gitt oss et systematisk verktøy for oversikt, sette mål og måle utviklingen av igangsatte klima og miljøtiltak, forteller Charlotte Iversen, miljøsjef i Borg Havn. I tillegg har det bidratt til å styrke det lovpålagte HMS-arbeidet vårt, sier hun. Som miljøsertifisert har vi et synlig bevis for at vi aktivt tar miljø- og samfunnsansvar, og bidrar til grønn omstilling.

Powered by Labrador CMS