Norges råeste sommerjobb

Regatta hadde stor suksess da de i fjor sommer la ut på turné med sin Regatta-båt for å bidra til å skape sikkerhet på sjøen. Nå gjentar de suksessen og lanserer derfor det man selv mener må være blant Norges råeste sommerjobber.

Publisert Sist oppdatert

I fjor la Regatta-båten med mannskap ut på Norgesturné langs noen av kystens fineste ferieperler, fra Kristiansand til Oslo. Formålet med turnéen var å bidra til å skape trygghet på sjøen ved å spre kunnskap og informasjon om riktig bruk av flyt- og redningsvester. I hver havn fikk man møte folk som ferierte på - og ved vannet.

Selskapets antakelser stemte - mange bruker sine flyt- og redningsvester feil, eller har defekte deler og mangler på sitt utstyr.
- I fjor sjekket vi rundt 500 vester, og ved 90 prosent av tilfellene der vestene var eldre enn to år skiftet vi ut cellulosetablett eller fikset andre mangler. Det er bekymringsverdig nå som rekordmange nordmenn ferierer med båt, sier Sondre Aakre, som i fjor sommer var Brand Manager i Regatta og medlem av crewet som var ute på turné.

Sondre Aakre har nylig blitt COO i selskapet Aalesund Protective Wear AS som blant annet eier Regatta. Han legger stor vekt på hvor viktig det er med trygghet på sjøen og hvorfor Regatta setter søkelys på dette i sin kommunikasjon.

- Noe av det mest meningsfylte vi gjør er å synliggjøre hvorfor det er viktig at vi sjekker flyt- og redningsvestene våre, og ikke minst at vestene blir tatt riktig i bruk. Er den oppblåsbare redningsvesten din to år eller eldre, bør du skifte cellulosetablett. En utgått cellulosetablett i en oppblåsbar redningsvest kan bruke flere kritiske sekunder mer enn normalt og i verste fall ikke fungere i det hele tatt. Derfor er det viktig å sjekke at vesten ikke gir deg falsk trygghet. De fleste vet at de bør sjekke, men det blir likevel ikke gjort. Vi håper å gi folk en god påminnelse og at det blir en naturlig del av rutinen når du skal ut på sjøen.


Trenger mannskap

Med en ny turnéplan klar, trengs også mannskap. Nå leter man tter en utadvendt og båtkyndig person som kan inngå i crewet i sommer og hjelpe dem å spre sin kunnskap om flyt- og redningsutstyr.
- Er du litt over snittet interessert i båt og har lyst på en sommerjobb der du får være sosial, møte mennesker og spre et viktig budskap er dette midt i blinken. Det er også en kjempemulighet til å oppleve Norge, og selv om det blir lange arbeidsdager får man også nyte det beste den norske sommeren har å by på, sier Sondre.
- I fjor hadde vi det utrolig gøy på tur. Det er fint å kunne drive med noe som vi ser kommer folk og samfunnet til nytte - spre det som faktisk er livsviktig informasjon. Samtidig får man utrolig fine dager på og ved sjøen. Denne jobber er både rå, og viktig. Nå gleder vi oss til å finne noen som vil være med på turnéen vi planlegger for sommeren, og tror vedkommende vil få en utrolig lærerik og bra opplevelse.

Sommerjobben har en varighet på én måned, og starter med god og grundig opplæring før man legger ut på selve turnéen.

Frister denne sommerjobben kan du lese mer og søke her

Powered by Labrador CMS