Kristian Stapnes, VP Services & Development hos NorSea

NorSea sentral i satsingen

Baseaktøren NorSea er sentral lagspiller i det nye industrisamarbeidet som etablerer verdens første nettverk av grønne flytende fyllestasjoner for skip.

Publisert

Avtalen med hvor NorSea inngår, legger grunnlaget for at grønn ammoniakk kan bli tilgjengelig langs hele den norske kysten, gjennom tilretteleggingen for at nødvendig infrastruktur kan bli etablert på NorSeas baser.

– Dette er en viktig dag for Norge, for både norsk og internasjonal skipsfart og naturligvis også for NorSea. Først og fremst er det et stort skritt mot at den maritime industrien skal klare å ta den grønne omstillingen. Vi er glade for at vi kan bidra med vår infrastruktur, kapasitet og årelange kompetanse, slik at fartøyene som vil trenge grønt drivstoff i fremtiden skal kunne få tilgang på det, sier Kristian Stapnes, VP Services & Development hos NorSea.

– Våre baser representerer i dag en vesentlig del av den maritime industrien i Norge, med over 10.000 anløp på våre kaier hvert år. Samarbeidsavtalen vi nå inngår med Yara Clean Ammonia vil sikre at våre kunder kan oppnå sine målsetninger om utslippsreduksjoner, samtidig som vi ser muligheter for å kunne tilby også nye kunder grønt drivstoff. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet fremover, avslutter Stapnes.

Powered by Labrador CMS