CEO i Alma, Bernt Skeie, sammen med statsminister Jonas Gahr Støre og fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i forbindelse med regjeringens havkonferanse 17. april 2023

Støtter Almas miljøteknologi for nullutslippsfartøy

Innovasjon Norge innvilger Alma Clean Power AS i Bergen et miljøteknologitilskudd på inntil 49 millioner kroner til et prosjekt som skal utvikle ny teknologi for å muliggjøre nullutslipp i havgående fartøy. - Dette er et viktig prosjekt for grønn omstilling og for å bidra til målet om 50 prosent utslippskutt i internasjonal skipsfart, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Publisert

Shipping står for ca. 2,5-3 prosent av verdens klimagassutslipp. Alma har flere pågående utviklingsprosjekter med formål om mer miljøvennlig maritim transport. Prosjektet som nå får delvis finansiering fra Innovasjon Norge skal utvikle og levere energisystem basert på høytemperatur brenselceller for bruk i havgående fartøy. Brenselcellene skal ha høy effektivitet, bygges i et kompakt system og skal kunne benyttes på ulike typer brensel - ammoniakk, metanol eller andre hydrogenbærere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Get instant access to all content

Totalabonnement

945,-

KJØP

Digitalabonnement

945,-

KJØP

Powered by Labrador CMS