Deltakerne arbeidet også med innspill til Regjeringens handlingsplan mot drukningsulykker som er under utarbeiding.

Forventer prioritering av drukningsforebygging

Mens antall drepte i trafikken har hatt dramatisk nedgang de siste 50 årene, har nedgangen i antall drukningsulykker vært langt lavere. Foreningen Flyte oppfordrer nå til et kollektivt løft i kampen mot drukning.

Publisert

I 2023 omkom 118 mennesker i trafikken, og 79 mennesker i drukningsulykker i Norge, ifølge statistikk fra SSB og Redningsselskapet. Ifølge myndighetene selv har det helt siden 1970 vært drevet et langsiktig og målrettet trafikksikkerhetsarbeid i Norge, som har gitt resultater. Antallet drepte per år er redusert fra 560 i 1970 til om lag 100 de siste årene. Etter at det ble vedtatt en nullvisjon med tilhørende handlingsplan i 2002 har reduksjonen i antall drepte i trafikken falt dramatisk. Med den nylig vedtatte nullvisjonen mot drukningsulykker og en handlingsplan under utarbeiding, mener Flyte det er på høy tid med en tilsvarende prioritering av drukningsforebygging.
– Nullvisjonen som ble vedtatt av regjeringen i august i fjor, og handlingsplanen det nå arbeides med er utrolig viktige milepæler i drukningsforebyggingsarbeidet. Samtidig er det viktig at regjeringen følger opp nullvisjonen og handlingsplanen med reell politikk, og øker bevilgningene til arbeidet med forebygging av drukningsulykker, sier politisk rådgiver i Flyte, Siv Jensen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Get instant access to all content

Totalabonnement

945,-

KJØP

Digitalabonnement

945,-

KJØP

Powered by Labrador CMS