Deltakerne arbeidet også med innspill til Regjeringens handlingsplan mot drukningsulykker som er under utarbeiding.
Deltakerne arbeidet også med innspill til Regjeringens handlingsplan mot drukningsulykker som er under utarbeiding.

Forventer prioritering av drukningsforebygging

Mens antall drepte i trafikken har hatt dramatisk nedgang de siste 50 årene, har nedgangen i antall drukningsulykker vært langt lavere. Foreningen Flyte oppfordrer nå til et kollektivt løft i kampen mot drukning.

Publisert

I 2023 omkom 118 mennesker i trafikken, og 79 mennesker i drukningsulykker i Norge, ifølge statistikk fra SSB og Redningsselskapet. Ifølge myndighetene selv har det helt siden 1970 vært drevet et langsiktig og målrettet trafikksikkerhetsarbeid i Norge, som har gitt resultater. Antallet drepte per år er redusert fra 560 i 1970 til om lag 100 de siste årene. Etter at det ble vedtatt en nullvisjon med tilhørende handlingsplan i 2002 har reduksjonen i antall drepte i trafikken falt dramatisk. Med den nylig vedtatte nullvisjonen mot drukningsulykker og en handlingsplan under utarbeiding, mener Flyte det er på høy tid med en tilsvarende prioritering av drukningsforebygging.
– Nullvisjonen som ble vedtatt av regjeringen i august i fjor, og handlingsplanen det nå arbeides med er utrolig viktige milepæler i drukningsforebyggingsarbeidet. Samtidig er det viktig at regjeringen følger opp nullvisjonen og handlingsplanen med reell politikk, og øker bevilgningene til arbeidet med forebygging av drukningsulykker, sier politisk rådgiver i Flyte, Siv Jensen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Get instant access to all content

Totalabonnement

945,-

KJØP

Digitalabonnement

945,-

KJØP

Powered by Labrador CMS