Det ble virkelig innovativt på Innovasjonshub 23. Det hele ble avsluttet med en demo hvor en gaffeltruck og en snile, lokalisert to forskjellige steder, ble styrt på distanse fra møtesalen på Caledonien. Alle foto: André Hagen.

Innovative tanker «utenfor boksen»

Dagen før Havnekonferansen 2023 inviterte Shortsea Promotion Centre og Norske Havner til en arena for deling av innovative løsninger. Selv om både havneorganisasjonen og Shortsea Promotion Centre lever og ånder for sjøveien, hadde man også invitert aktører fra helt andre bransjer for å utfordre det etablerte tankesettet om hvordan fremtidens transportløsninger kan være.

Publisert Sist oppdatert

Som et bakteppe for det hele lå det faktum at Norge har en målsetting om at vi skal redusere våre utslipp med 55 prosent i løpet av seks og et halvt år, mens vi i den samme perioden skal vi øke eksporten fra fastlands-Norge med intet mindre enn 50 prosent. Eksportmålet vil nødvendigvis kreve en kraftig økning i transportkapasiteten og spørsmålet er da hvordan skal man gjøre dette for å unngå å skape økte miljøutslipp. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Get instant access to all content

Totalabonnement

945,-

KJØP

Digitalabonnement

945,-

KJØP

Powered by Labrador CMS