Nytt rekordår for bilimporten til Drammen

En solid sluttspurt for bilimporten under til dels krevende værforhold ga ny årsrekord for Drammen Havn. 121.655 biler ble importert over Drammen i 2022, forrige toppnotering var 118.452 fra 2021.

Publisert Sist oppdatert

Spesielt krevende har operasjonen vært under tøffe værforhold siste halvdel av desember. Skiftende snø og kulde, regn og varmegrader, og deretter ny kulde har bidratt til at både lossing og videretransport har gått saktere enn vanlig. Et solid islag har lagt seg på mange lossede biler og parkeringsplasser og gitt utfordrende drift.

For å rekke årsskiftet og unngå økte avgifter på flest mulig biler har flere bilskip anløpt andre havner for å få losset i tide under disse værforholdene. Når bilene står på norsk grunn kan de registreres på eier. Så sent som i august lå bilimporten til Drammen 20 prosent bak forrige bestenotering fra 2021, men en solid sluttspurt ga altså ny bestenotering.

- Forsyningskjedene til bilbransjen har klart å tilpasse seg mange av utfordringene som Korona og krigen i Ukraina ga. Samtidig har flere bilprodusenter prioritert det norske markedet i månedene før avgiftsendringene fra nyttår. Til sammen ga dette altså en solid sluttspurt. Alle aktører har arbeidet tett sammen for å justere og tilpasse logistikken i den svært krevende desemberoperasjonen, sier havnedirektør Arne Fosen.

Powered by Labrador CMS