Disse vant oppdraget med å utvikle Bodø havn for fremtiden

Terminalområdet nordøst for Bodø sentrum skal utvikles til å bli et effektivt logistikk-knutepunkt mellom bane, vei og sjø. Bodø Havn har valgt Nordic Office of Architecture og Multiconsult Norge som rådgiverteam for oppgaven.

Publisert

Bodø havn skal planlegges for fremtiden, ta klimautfordringene på alvor og skape begeistring hos oppdragsgiver, brukerne, nabolaget og byen.

Prosjektet vil innebære både etablering av nye terminalbygg, riving av gamle bygg, planlegging av veier og områder for håndtering av gods. En viktig oppgave blir å sikre en god forbindelse mellom havna og jernbanen og legge til rette for fleksibilitet og fremtidig bebyggelse.

Bjørn Olav Susæg, partner og leder for infrastruktur i Nordic, er svært fornøyd med å være utvalgt til å ta fatt på prosjektet.

– Bodø havn tar samfunnsansvaret sitt på alvor og Nordic og Multiconsult vil bidra til å finne løsninger som svarer på ambisjonene og behovene til både havna og byen.

– Terminalplanleggingen er en sammensatt og kompleks oppgave med mange spesialfag, og sammen har vi sikret svært høy kompetanse for å løse de aktuelle utfordringene ved Bodø havn. Nå gleder vi oss til å sette i gang med arbeidet, sier oppdragsansvarlig i Multiconsult, Bjarne Fjærtoft.

Powered by Labrador CMS