Skur 38, Oslo Havns administrasjonsbygg, er nyrenovert med høye miljøkrav. På fredag 16.9 kl 1300 er det åpning.
Skur 38, Oslo Havns administrasjonsbygg, er nyrenovert med høye miljøkrav. På fredag 16.9 kl 1300 er det åpning.

Gjenåpner Skur 38 - nå tilpasset høye miljøkrav

Oslo Havns administrasjonsbygg er nå ferdig renovert med høye miljøkrav. Det er offisiell åpning i dag.

Publisert

Skur 38 på Akershusstranda 19 er Oslo Havns administrasjonsbygg. Etter to år med totalrenovering flyttet de ansatte tilbake i august og i dag er det offisiell åpning av bygget med inviterte gjester. Skur 38 er også åpent under Oslo kulturnatt i ettermiddag kl. 16 – 19. Det er bare å stikke innom. Kl. 17 blir det kåseri med Erik Ødemark. Tidsmaskinen tilbake til Oslo Havn 1798 er operativ. Du kan også møte ansatte som kan fortelle om bygget hvor de skal legge til rette for fremtidens miljøvennlige havn, så tungtransporten på veiene kan reduseres. Inn flytter også Oslo Havns heleide datterselskap HAV Eiendom. Sammen jobber mor og datter for god byutvikling ved sjøfronten.

Byggets arkitektoniske og interiørmessige stil bærer preg av at bygget ble reist som lager og administrasjonsbygg for rederiet Den norske Amerikalinje i 1915, i tillegg til kontorer til gods- og passasjerekspedisjonen og et legekontor for emigranter.

Den gangen var Skur 38 ett av Norges første armerte betongbygg. Fra havna i Oslo reiste utvandrerne frem og tilbake fra Amerika.

Du kan lese mer om det nyrenoverte bygget og se bilder av hvordan det har blitt i neste papirutgave av Havnemagasinet.


Powered by Labrador CMS