Ligger an til rekordår i Oslo

Pr. 2. august har det anløpt 81 cruiseskip med til sammen om lag 100 000 passasjerer. Det ligger dermed an til rekordår for cruise i hovedstaden.

Årsaken veksten er blant annet det er kommet ekstra forespørsler som følge av konflikten i Ukraina. St. Petersburg var en mye benyttet cruise-destinasjon, men på grunn av konflikten i Ukraina og vestlige sanksjoner, falt denne destinasjonen ut som anløpssted.
Rederiene måtte på kort tid finne alternative havner for allerede bookede cruiseanløp. Oslo Havn mottok derfor uforutsett mange cruise-bookinger. Det ble da funnet plass til om lag 40 nye anløp. Disse har bidratt til at årets sesong ser ut til å sette rekord i antall anløp.

Einar Marthinussen i Oslo Havn.
Einar Marthinussen i Oslo Havn.

- Det er bra for havna og for byen at vi får gjester, særlig etter to år hvor det nesten ikke har vært utenlandske turister. De legger igjen penger hos museene, i butikker og på restauranter, og jeg tror det merkes for reiselivet at de er tilbake, sier kommersiell direktør Einar Marthinussen i Oslo Havn.

Neste år er det også ventet stor pågang. Registrerte cruise-anløp for 2023 per nå er 154. Cruise-bookinger gjøres som regel flere år i forveien, men siden St. Petersburg fortsatt ventes å være uaktuelt for 2023-sesongen, har vi mottatt flere anløpsinnmeldinger på bakgrunn av det. Det ventes også ytterligere bookinger for neste års sesong.

Powered by Labrador CMS