Vigleik Dueland i Visit Haugesund og Tore Gautesen i Karmsund Havn er strålende fornøyd med å ha blitt kåret til "Port of the year"

Karmsund Havn vant prestisjeprisen

Karmsund Havn var nominert i kategorien "Port of the year" under Seatrade Cruise Awards og onsdag kveld ble det klart at den norske havna gikk seirende ut. Havnedirektør Tore Gautesen var tilstede i Hamburg og tok i mot hyllesten som vinner. 

Publisert Sist oppdatert

Karmsund Havn (Haugesund Cruise Port) vant altså kategorien «Port of the year». Denne prisen tildeles en havnemyndighet, havneforvaltningsselskap eller cruiseterminaloperatør som har gjort betydelige forbedringer av sine driftsfasiliteter/cruiseturismeinfrastruktur i løpet av de siste 12 månedene. Dette er en internasjonal pris, med kandidater fra alle verdenshjørner.  Haugesund stod i finalen med to andre finalister i kategorien «Port of the year».


En ære bare å bli nominert

Havnedirektør Tore Gautesen var selv tilstede under prisutdelingen og tok i mot prisen da de ble utropt som vinner sammen med reiselivssjef Vigleik Dueland i Visit Haugesund.

Da nominasjonen ble kjent tidligere i år sa han at det er med stor glede og ydmykhet at vi mottok nyheten om nominasjonen fra Seatrade som «port of the year».
- Konkurransen er tøff, med dyktige havner fra alle verdens hjørner som også er nominert. Å bli anerkjent som en av de tre nominerte havnene er en ære i seg selv, og det viser at vi har en solid posisjon som en internasjonal havn i en stor industri, sa havnedirektør Tore Gautesen.

- Prisen «port of the year» er den høyest hengende utmerkelsen i cruisebransjen, og det er en anerkjennelse av vårt kontinuerlige arbeid for å levere en førsteklasses havn for cruiseskip. Vi er takknemlige for denne muligheten til å vise frem vår havn og hva regionen har å tilby. Denne nominasjonen er et bevis på at vi er på rett vei, og den inspirerer oss til å fortsette å utvikle og forbedre vår havn for å møte de stadig skiftende behovene og kravene til våre kunder og samfunnet. Vi er en forgangshavn innenfor miljø og samarbeidet vårt med Destinasjon Haugesund & Haugalandet er en av de viktigste grunnene til at regionen i løpet av få år er blitt en stor Europeisk cruisehavn. Vi er stolte av å være en del av denne prestisjefylte konkurransen, og vi ser med spenning frem til utdelingen i Hamburg i september, fortalte Gautesen. 

Powered by Labrador CMS