Flere turistskip til Mekjarvik havn

For å avlaste trafikken i Vågen i Stavanger havn, vil en rekke cruiseanløp i år bli lagt til Mekjarvik.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en oversikt fra Stavangerregionen Havn IKS viser cruiselisten i år totalt 229 anløp, med en samlet passasjerkapasitet på cirka 620 000. 12 av disse anløpene er booket til dypvannskaien i Mekjarvik. — Anløpene til kaianlegget i Mekjarvik gjelder foreløpig kun for denne sommeren, for å avlaste skipstrafikken i indre havn i Stavanger, opplyser Jan-Kåre Ruud, beredskapsansvarlig i Randaberg kommune.— Det er jobbet godt med planleggingen av cruiseanløp til Mekjarvik, sammen med blant annet agenter og turoperatører, sier havnedirektør Magne Fjell i Stavangerregionen Havn IKS. Havnedirektøren deltok torsdag 21. april i et møte for å vurdere risikoer og sårbarheter (en såkalt ROS-analyse) i forbindelse med de planlagte cruiseanløpene til Randaberg.



ROS-analyse

På møtet på kommunehuset i Randaberg deltok representanter fra Randaberg kommune, Stavangerregionen Havn, Kystverket, Rogaland brann og redning, ambulansetjenesten i Helse Stavanger, Stavanger kommune, Sandnes Havn og Securitas. Gjennomgangen av ROS-analysen ble ledet av konsulenter fra rådgivningsselskapet Proactima. Analysen skal være klar i god tid før det første skipet legger til kai i Mekjarvik i mai.

Det er for å avlaste trafikken i Vågen (bildet) at Mekjarvik og Randaberg blir mer benyttet.



Håper på lengre stopp i Randaberg

— Randaberg kommune ønsker cruiseturistene hjertelig velkommen. Det viktigste for oss blir å ta imot cruiseturistene på en god måte, og forhåpentligvis få vist fram den grønne landsbyen fra vår beste side, sier Tonje Kvammen Doolan, kommunalsjef for Samfunn og kultur. Hun forteller at de internt i kommunen vil jobbe videre for å se på hvordan de kan få lokket turistene til å ta en kortere eller lengre stopp i Randaberg. — Selv om disse anløpene foreløpig kun gjelder for i sommer, ønsker vi å se potensialet i dette. Vi vet ikke om det blir en langsiktig ordning med faste båtanløp i Randaberg, men vi ønsker skipene velkommen og er beredt til å se hvilken mulighet dette kan gi oss videre, avslutter kommunedirektør Tone M. Haugen.

Powered by Labrador CMS