Båtens og Havnas dag ble en suksess også i år i Kristiansund.
Båtens og Havnas dag ble en suksess også i år i Kristiansund.

Folksomt på Båtens og Havnas dag

Lørdag 11. juni var det liv og røre på havna i Kristiansund under Båtens og Havnas dag, som ble arrangert for andre gang av Kristiansund og Nordmøre Havn, Kristiansund Småbåtlag og Gamle Kripos. På programmet stod aktiviteter både på vann og på land.

Seilmiljøet stilte med både storbåter, sniper og joller med mulighet for publikum å prøve seg på seiling. Det ble seilt regatta i to runder.

Et av høydepunktene under dagen var Mellemværftet Fartøyvernforening sin defilering med veteranbåter. Flere av båtene som viste seg frem er over 100 år.

Båtens og Havnas dag i Kristiansund.
Båtens og Havnas dag i Kristiansund.

– Arrangementet byr på en super anledning for barn og unge til å bli fortrolig med sjø, båtliv og maritim næring. De aller minste får prøve seg i Elias-båten, mens de litt eldre barna kan prøve seg i jolle eller snipe. Det var også mulig å komme om bord i en rekke ulike typer båter, alt fra arbeidsbåter for havbruksnæringen, dykkerbåt, redningsskøyta, brannbåten og gamle fiskeskøyter, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Han

To nordmørske geitbåter deltok også under arrangementet.

Medlemmer i Kristiansund Dykkerklubb viste frem hobbyen sin. Dykkerne plukket opp diverse «levende vesener» fra havbunnen og puttet i akvarium, noe som barna syntes var spennende.

Folksomt på kaia i Kristiansund.
Folksomt på kaia i Kristiansund.

I gata var det stands og informasjon fra lokale organisasjoner. Hos Skipsfartshistorisk Selskap kunne man få med seg gratis lokalhistorisk foredrag. Shantykoret Ballaklava sang både under den offisielle åpningen og i gata under arrangementet.

Powered by Labrador CMS