Han blir ny havnedirektør i Kristiansand

Styret i Kristiansand Havn IKS har ansatt ny havnedirektør. Valget falt på en som har god kompetanse på havn.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Kristiansand Havn IKS valgte til slutt å tilby stillingen til Atle Kristian Johannessen ( 50). Johannessen er diplomøkonom fra BI og har lang erfaring som leder og fra arbeidsområder tilknyttet havnevirksomhet.

Han er i dag direktør i JAS Worldwide Norway AS og direktør for havneoperasjonsselskapet Greenport Services AS som i dag er en av to operatører av containterterminalen på Kristiansand havn.

Johannessen er også brukerrepresentant i styret i Kristiansand Havn IKS og har dermed god kjennskap til selskapets oppgaver og utfordringer. Gjennom sitt arbeid og styrerepresentasjon har han også god kunnskap om nødvendig samarbeid med kommunene og offentlig forvaltning.


- Når Atle Kristian Johannessen overtar som havnedirektør, får vi en leder som har meget god kompetanse på havnevirksomhet og kan føre havna videre inn i en nødvendig grønn og teknologisk utvikling. Han har ledererfaring som viser at han inkluderer de ansatte og skaper et godt miljø for samarbeid og nye utfordringer, sier Åse Lill Kimestad, leder av ansettelsesutvalget.

Atle Kristian Johannessen overtar etter Halvard Aglen som går av med pensjon.

Atle Kristian Johannsessen.

- Jeg kjenner Kristiansand havn IKS som en fantastisk organisasjon med mange dyktige ansatte. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, og de mulighetene som ligger for havneutvikling i Kristiansand og Lindesnes kommune. Vi skal være en havn som legger til rette for næringsutvikling, og som bidrar til verdiskapning i regionen, sier Atle Kristian Johannessen.

Powered by Labrador CMS