Styret i Göteborgs Hamn går snarest igang med å finne Dzanics erstatter.

Gir seg som havnedirektør - går til rederinæringen i august

Etter knapt fire år i sjefsstolen i havna er det stillingen som direktør for rederiet Wallenius Sol som får havnedirektør Elvir Dzanic til å forlagte Göteborgs Havn. Dette ble klart da Dzanic i dag formelt leverte sin begjæring om oppsigelse. Han har til hensikt å fortsette å lede selskapet sammen med visepresident Malin Collin frem til 7. august.

Publisert Sist oppdatert
Elvir Dzanic gir seg som havnedirektør.

– Jeg har hatt usedvanlig gode år i Göteborgs Hamn AB. Vi har finjustert retningen vår, posisjonert oss i det europeiske markedet, etablert en grønn og digitalisert forretningsmodell som skaper verdier for våre kunder, lyktes med å skape vekst gjennom hele og utvidet havna gjennom grunnerverv. Vi har også lykkes med å etablere unike samarbeid som har ført til nye selskapsdannelser og nye logistikkforretningsområder som har styrket havnas konkurransekraft, sier Elvir Dzanic.
– Det er alltid trist å forlate noe man trives med, men jeg føler meg veldig trygg på selskapets retning og den styrkeposisjonen vi tar utgangspunkt i, ikke minst gitt den kompetansen som finnes i selskapet og i den meget skarpe ledelsen. Men det er på tide å gå videre til nye utfordringer, og i disse ser jeg frem til å fortsette å jobbe for å styrke svensk konkurranseevne.

Elvir Dzanic tok over som administrerende direktør i Göteborgs Hamn AB i juni 2019. Deretter overtar han rollen som administrerende direktør i rederiet Wallenius Sol.

Göteborgs Hamns styreleder Cecilia Magnusson sier Elvirs Dzanics innsats er avgjørende for den sterke utviklingen Göteborgs Hamn AB er inne i.
- Vi har endret vår rolle som utleier til å være knutepunktet som knytter partnere til våre nåværende og stadig nye kunder. Kompetansen han tok med seg fra logistikkbransjen og det private næringslivet har vært uvurderlig for oss. Ikke minst har han bidratt til å bevisstgjøre betydningen av Göteborgs havn for hele nasjonens mulighet til å forsørge seg selv og fremmet våre internasjonale posisjoner, sier Cecilia Magnusson.
– Helt siden rekrutteringen og gjennom årene vi jobbet sammen, har jeg vært klar over at mange andre bedrifter innså det fantastiske potensialet Elvir har og visste at denne dagen ville komme. Jeg vil gratulere Wallenius Sol med en strålende rekruttering og ønsker Elvir lykke til med å utvikle enda et selskap i Sverige, avslutter Cecilia Magnusson.

Göteborgs Hamn AB arbeid med å rekruttere Elvir Dzanics erstatter vil starte så snart som mulig.

Powered by Labrador CMS