Her er det 'Iona' fra P & O Cruises som ligger til kai i Haugesund Cruise Port.
Her er det "Iona" fra P & O Cruises som ligger til kai i Haugesund Cruise Port.

Nominert til årets cruisehavn

Karmsund Havn, som har hatt et voldsomt oppsving når det gjelder cruise de siste årene, er nominert til årets havn av Seatrade Cruise Awards

Publisert

Seatrade Cruise Awards ble introdusert i 2007 og er etablert for å vise frem det aller beste fra den globale cruiseindustrien og gi en benchmark for innovasjon og utvikling. Prisene som deles ut er bransjens viktigste og mest anerkjente utmerkelser.

Karmsund Havn (Haugesund Cruise Port) er nominert i kategorien «Port of the year». Denne prisen tildeles en havnemyndighet, havneforvaltningsselskap eller cruiseterminaloperatør som har gjort betydelige forbedringer av sine driftsfasiliteter/cruiseturismeinfrastruktur i løpet av de siste 12 månedene. Dette er en internasjonal pris, med kandidater fra alle verdenshjørner. Nå står Haugesund i finalen med to andre finalister i kategorien «Port of the year» og selve prisutdelingen finner sted under Seatrade Cruise Awards i Hamburg 6. september.

En ære bare å bli nominert

- Det er med stor glede og ydmykhet at vi mottok nyheten om nominasjonen fra Seatrade som «port of the year». Konkurransen er tøff, med dyktige havner fra alle verdens hjørner som også er nominert. Å bli anerkjent som en av de tre nominerte havnene er en ære i seg selv, og det viser at vi har en solid posisjon som en internasjonal havn i en stor industri, sier havnedirektør Tore Gautesen.

- Prisen «port of the year» er den høyest hengende utmerkelsen i cruisebransjen, og det er en anerkjennelse av vårt kontinuerlige arbeid for å levere en førsteklasses havn for cruiseskip. Vi er takknemlige for denne muligheten til å vise frem vår havn og hva regionen har å tilby. Denne nominasjonen er et bevis på at vi er på rett vei, og den inspirerer oss til å fortsette å utvikle og forbedre vår havn for å møte de stadig skiftende behovene og kravene til våre kunder og samfunnet. Vi er en forgangshavn innenfor miljø og samarbeidet vårt med Destinasjon Haugesund & Haugalandet er en av de viktigste grunnene til at regionen i løpet av få år er blitt en stor Europeisk cruisehavn. Vi er stolte av å være en del av denne prestisjefylte konkurransen, og vi ser med spenning frem til utdelingen i Hamburg i september, forteller Gautesen. 

- Stor klapp på skulderen

- Nøkkelen til suksess, og mye av grunnen til at vi nå er nominert til denne prisen, mener jeg er det gode samarbeidet og viljen til å satse, påpeker Vigleik Dueland i Destinasjon Haugesund & Haugalandet.
- Uten det gode samarbeidet mellom Karmsund Havn, reiselivsnæringen, destinasjonsselskapet og rederiene, hadde vi ikke fått til den positive utviklingen som vi ser i dag. Målet med cruisesatsingen har alltid vært, og er fortsatt, å skape aktivitet slik at det gir grunnlag for utvikling, trygge arbeidsplasser og øke verdiskaping også utover reiselivsnæringen. Destinasjonsselskapets har hatt særlig fokus på mulighetene som Haugalandet byr på i form av opplevelser og utflukter. Det er opplevelsen av regionen som helhet som gir rederiene grunnlag for å vurdere Haugalandet som en attraktiv destinasjon for fremtiden. Dette er uten tvil også en stor klapp på skulderen til reiselivsnæringen på Haugalandet og gir god motivasjon for videre arbeid, avslutter Dueland".Powered by Labrador CMS