«Seaborn Venture» gjennomførte sin jomfruseilas ut fra Tromsø. En fjær i hatten for en havn som satser som snuhavn.
«Seaborn Venture» gjennomførte sin jomfruseilas ut fra Tromsø. En fjær i hatten for en havn som satser som snuhavn.

Jomfruseilas ut fra Tromsø havn

En liten måned etter at cruiserederiet Seabourn hadde overlevering av skipet «Seaborn Venture» fra T. Mariotti skipsverft i Genoe, Italia, startet det sin jomfruseilas i cruisefart fra Tromsø havn.

Publisert

Rederiet omtaler selv skipet som «The Line’s First Purpose-Built Ultra-Luxury Expedition Ship», og etter å ha seilt fra Rotterdam 23. juli, la det til kai i Tromsø med en besetning på 247 personer og 109 spesielt inviterte gjester om bord.

De 148 gjestene som var med på skipets første cruise kom til Tromsø og overnattet på byens hoteller før de sjekket inn og gikk om bord på «Seabourn Venture» og fikk ta del i jomfruseilasen da skipet la fra kai. Det første cruiset gikk ut fra Nordens Paris mot Skarsvåg i nord.

Snuhavn

Det har i flere år vært jobbet aktivt med å etablere Tromsø som snuhavn, så for Tromsø by og Tromsø Havn omtales det som svært gledelig at rederiet Seabourn hadde valgt å legge jomfruseilasen til nybygget «Seabourn Venture» til Tromsø for å ta passasjerer om bord.

Snuhavn for cruiseskip betyr at skipet bytter gjester. Et cruise avsluttes og passasjerene går på land, mens et nytt cruise starter med nye gjester som kommer om bord. Dette betyr økt aktivitet både over flyplass og på overnattingssteder. I tillegg er det et stort potensial i å cruisegjestene til å tilbringe flere dager i byen og regionen enten i forkant av, eller i etterkant av selve cruiset.

Tromsø har de siste årene hatt en fin økning i antall snuanløp pr, år. Pandemien skapte store usikkerheter i næringen og det har vært mange endringer i planlagte seilingsruter. Det ser allikevel ut som Tromsø vil ha totalt 14 snuanløp for cruise i år.

Totalt forventer Tromsø 176 anløp av cruiseskip i år.

Powered by Labrador CMS