Havnedirektør Ingvar M. Mathisen (nummer to fra høyre) med beviset på resertifiseringen, sammen (fra venstre) generalsekretær Isabelle Ryckbost, styreleder i Zeno D'Agostino ESPO og Anaëlle Boudry EcoPorts Coordinator.

Oslo Havn resertifisert for PERS

Oslo Havn er resertifisert gjennom EcoPorts sin miljøledelsesstandard PERS. Oslo Havn ble først medlem av EcoPorts-nettverket i 2012, og er nå sertifisert for andre gang. Sertifikatet ble overlevert under ESPOs generalforsamling, som fant sted i dag 7. november 2023.

Publisert

- Jeg vil gratulere Oslo Havn med resertifiseringen. Oslo Havn setter standarden høyt når det kommer til miljø og bærekraft. De viser en ambisjon om å bli den miljømessig mest urbane havna i verden. De fortjener virkelig denne sertifiseringen. Vi omfavner også deres vekt på en samarbeidstilnærming: å fremme gjennom samarbeid, som også er en av hovedideene bak EcoPorts Network, sier Isabelle Ryckbost, ESPOs generalsekretær.

Også Anaëlle Boudry, ESPO Senior Policy Advisor og EcoPorts Coordinator, gratulerer Oslo Havn med for andre gang å ha sikret sertifiseringen med EcoPorts PERS. - Som en pionerkraft innen miljøledelse og bærekraft, er denne PERS-sertifiseringen et eksempel på havna som en leder på denne vitale arenaen og er et vitnesbyrd om engasjementet for å bli grønnere gjennom miljøstyringsverktøyene levert av EcoPorts Network. Vi forventer at Oslo Havn fortsetter å engasjere seg som et anerkjent EcoPorts Network-medlem, sier Boudry.

 

PERS (Port Environmental Review System) er den eneste havnespesifikke miljøstandarden. De siste fem årene har det vært en viktig økning i anerkjennelse og medlemskap, med 90 havner fra 26 land som for tiden regner seg som en del av EcoPorts Network, og det er 34 havner som har PERS-sertifisering. Samsvar med EcoPorts' PERS-standard vurderes uavhengig av Lloyd's Register og sertifikatet har en gyldighet på to år. EcoPorts' PERS revideres etter toårsperioden, for å sikre at havner kontinuerlig oppfyller kravene.

Powered by Labrador CMS