"Havila Capella" forsinket fra Bergen

Grunnet usikkerhet knyttet til forsikringsdekningen, har Havila Kystruten utsatt avgangen til "Havila Capella" fra Bergen tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Situasjonen har oppstått som følge av sanksjoner mot leasingselskapet som har finansiert Havila Capella. Havila Kystruten har etablert kontakt med norske myndigheter for å få en snarlig avklaring på situasjonen.

- Dette er dypt beklagelig for alle våre passasjerer som hadde gledet seg til å seile fra Bergen tirsdag kveld, og er en situasjon som er utenfor vår kontroll, sier administrerende direktør Bent Martini.

- Vi har vært tydelige på vårt standpunkt, og arbeider nå med å få refinansiert "Havila Capella" for å bryte alle bånd med sanksjonerte og russiskeide selskaper. Det betyr blant annet at innbetalinger på nåværende leasingavtale settes på en sperret konto i tråd med sanksjonsforskriften. Martini håper forsikringsleverandør og myndighetene vil dele oppfatningen om at "Havila Capella" er et norsk skip.

- Havila Kystruten er et norsk selskap, og det er vi som drifter "Havila Capella". Skipet seiler med norsk flagg og tilfredsstiller alle krav i den norske sjøloven. Vi håper derfor at denne situasjonen løses snarlig, slik at vi igjen kan seile som planlagt, sier Martini.

Powered by Labrador CMS