Ny utgave er på tur i postkassene

I dag er det ny utgave av Havnemagasinet på vei ut til våre abonnenter. Er du abonnent kan du også lese den elektronisk via vår nettside. 

Publisert

I denne utgaven av bladet er det fyldig dekning fra seilskutefesten Tall Ships Races som besøkte to norske havner denne sommer; Fredrikstad og Arendal. 
Den ene av disse kan sågar bli fast anløpssted for denne populære regattaen. 

Vi tar også turen til Sortland Havn i Vesterålen hvor en ny og etterlengtet servicebrygge er tatt i bruk.

Du kan også lese mer om at det ikke var tilfeldig at MSC Cruises valgte å legge de aller første seilasene med sitt nye flaggskip MSC "Euribia" til norske farvann. Det er nemlig strategiske årsaker til dette og selvfølgelig handler det om miljø og verdensarv. 

Vi har også temabilag i denne utgaven, med fokus på havneutstyr. 

Lenger bak i bladet kan du dessuten lese om Mo i Rana havn som måtte kvitte seg med taubåten sin "Edison", bare få år etter at den ble anskaffet. 
Havna sitter igjen med en god slump penger etter investeringen, men er samtidig bekymret for både beredskapen og prispolitikken for brukerne av havna nå som taubåt-virksomheten havner på monopol. En gladsak fra denne havna er riktignok at man har inngått avtale med Kystverket om en lenge etterlengtet miljømudring. Fyldig omtale av dette også i denne utgaven av Havnemagasinet. 

I tillegg til alt dette har Staten åpnet pengeboka for ulike havneprosjekter i sommer og du får lese mer om hvem som blir tilgodesett og dessuten høre mer om noen av prosjektene som nå skal gjennomføres. 

Kystlaget er en aktiv institusjon i Trondheim. I sommer ble det klart at de fikk overta Fosenkaia, kaia ved jernbanen i sentrum av byen. De har ambisjoner om intet mindre enn å være Norges fremste veteranbåthavn. 

I juss-spalten er det fokus på hvem som har risikoen for at et tilbud ikke blir levert innen fristen. 

Alt dette og mer til kan du lese om i Havnemagasinet 04-23 som altså er på tur ut til våre abonnenter nå. Er du ikke abonnent kan du bli det ved å sende en e-post til 

abonnement@havnemagasinet.no

Alle våre abonnenter får i tillegg til alle papirutgaver også full tilgang til www.havnemagasinet.no.


Powered by Labrador CMS