Julenummeret sendes i dag

Årets siste utgave av Havnemagasinet er på tur til våre abonnenter.

Publisert

I årets julenummer kan du lese om hvor viktige og sentrale havnene er i håndtering av avfall. Karmøyselskapet Geminor er sentral i håndtering av avfall og om lag 80 prosent av det de håndterer er innom ei havn og et skip.

Vi ser også nærmere på hvordan arbeidet går med å etablere containerhavn i Arendal. Satsingen på batterifabrikk danner grunnlag for denne driften hos Arendal Havn.

Det er etablert et eget havneforum i regi av Norske Havner og SINTEF. Hvilket arbeid skal man gjøre her. Vi har en innholdsrik artikkel om nettopp dette.
Hav Eiendom, eiendomsselskapet til Oslo Havn, har vært i aktivitet i 20 år, og det er ikke lite endring man har fått til i de gamle havneområdene i løpet av disse årene.
Det skal satset mye på havvind i Norge i årene som kommer. Alle som har sett vindturbinene som benyttes vet at det er store beist som ikke er veldig enkle å håndtere. I samarbeid med Siemens Gamesa har den irske produsenten av utstyr for å håndtere langgods, Combilift, utviklet en ny maskin som kan håndtere denne typen utstyr opp til 115 meters lengde og 70 tonn.

Tunge løft gjøres også hos Greenport Services i Larvik. Og i fremtidene skal flere av disse løftene gjøres heleletrisk. Logistikkselskapet så til svenske Ljungby og produsenten Camblift når de skulle handle ny tungvekter.

I jusspalten denne gang ses det nærmere på hvilket ansvar havnemyndighetene har ved opprydding etter forlis.
Videre ser vi på hvilket miljøarbeid som nå skal gjøres når havna i Stavanger skal bli ren, hvordan ei havn flytter 340 årlige cruiseanløp, hvordan ei nord-svensk havn ruster seg for betydelig økning i godsomslaget i årene som kommer og hvorfor de og ei nabohavn valgte å se til Norge når man skulle velge nytt havnedatasystem, og gikk for løsningen i regi av Grieg Logistics. 

Du kan også lese om effektive løsninger som bidrar til å få bukt med fremmedarten japansk sjøpung, en vekst som plager stadig flere havner langs kysten.

Er du ikke abonnent kan du bli det ved å sende en e-post til abonnement@havnemagasinet.no

Powered by Labrador CMS