En merkedag da "Yara Birkeland" gjorde sin første ordinære seiling i dag .

Merkedag i Grenland havn

"Yara Birkeland" i første ordinære seiling.

Publisert

"Yara Birkeland" gjennomførte i dag sin første ordinære seiling fra Herøya til Breviksterminalen lastet med containere. Verdens første helelektriske og autonome containerskip representerer et viktig fremskritt for bærekraftig sjøtransport og dagen i dag var således av det historiske slaget for så vel havn, vareeiere og eiere av skipet.

Da vil det frakte fullgjødsel fra Yaras fabrikk på Herøya til Breviksterminalen. Skipet har kapasitet til å frakte 104 20-fots containere som vil bli omlastet til større rutegående containerskip ved Breviksterminalen. I full drift vil Yara Birkeland kunne erstatte 40 000 turer med dieseldrevet lastebiltransport pr. år.

Også i neste uke blir det en historisk dag i Grenland.
H.K.H Kronprins Håkon kommer til Porsgrunn for å delta på feiringen og dåp av "Yara Birkeland" fredag 29. april og store deler av dagen skal feires på Grenland Havn IKS sin kai utenfor administrasjonsbygget i Brevik.

"Yara Birkeland" ved Breviksterminalen.

Feiringen vil starte med at Kronprinsen besøker Yaras anlegg på Herøya Industripark med blant annet en heistur opp i 23.etasje. Han vil gå ut på toppen av Prilletårnet og få utsikt over Herøya Industripark, Frierfjorden og store deler av ruta der "Yara Birkeland"m skal seile. Arrangementet med dåp og feiring av Yara Birkeland vil skje på Englandsbrygga i Brevik. Totalt 500 5.-7.-klassinger ved Brevik, Grønli, Klevstrand og Stridsklev skoler er invitert av Yara til å delta på markeringen i Brevik.

Powered by Labrador CMS