Ukraina-krigen rammer godstransport til og fra Narvik Havn

Krigen stopper nytt godstransportstilbud fra Narvik til Russland og Kina.

Publisert Sist oppdatert

Narvik havn har i flere år samarbeidet med den finske logistikkoperatøren Nurminen Logistics OY om å tilby kombinerte tog- og lastebiltransporter mellom Narvik og Helsinki og videre til Russland og Kina. I mars i år slapp man nyheten om at ordinære godstog mellom Narvik og Finland via Haparanda og Torneå skulle starte opp litt senere i år. Videre fra Helsinki skulle så varestrømmene gå videre til og fra Baltikum, øvrige Europa og også til Russland og Finland.

Nå har den russiske invasjonen av Ukraina gjort sitt til at forbindelsen østover blir stengt inntil videre. Det finske togselskapet VR trapper ned trafikken og dermed blir forbindelsen til og fra Narvik rammet.

- Vi var forberedt på at dette ville komme og vi jobber nå med alternativer, sier havnedirektør Børge Edvardsen Klingan i Narvik Havn til avisa Fremover.

- Slik situasjonen med Russland og Ukraina har utviklet seg har vi allerede en tid jobbet sammen med Nurminen for å se på alternativer. Det gjør for så vidt svært mange andre aktører som har basert seg på det russiske jernbanenettet også. Jeg føler meg trygg på at alternativene vil komme, sier Børge Edvardsen Klingan i Narvik Havn.

Powered by Labrador CMS