- Vi håper at alle andre kommuner, havner og distribusjonspunkter blir inspirert og gjør som Oslo Havn og Oslo kommune. Vi trenger flere ladestasjoner, sier Geir A. Mo. Han møtte representanter fra mange næringer under åpningen av Norges største offentlige ladestasjon for tungtrafikk på Grønlia mandag 12. juni. Her står han sammen med byrådssekretær Lars Gravråk, i Byrådsavdeling for næring og eierskap.

Største offentlige ladestasjon åpnet på havna

Norges første og største offentlige ladestasjon for tungtransport finner man nå på Grønlia i Oslo havn. - Dette er den første i et kommende nettverk av ladestasjoner for tyngre kjøretøy i Oslo. Det sier byrådssekretær Lars Gravråk i Byrådsavdeling for næring og eierskap i Oslo kommune.

Publisert

 El-lastebilene applauderte med å blåse tre ganger i hornet da ladestasjonen ble åpnet sist mandag. Det symboliserte at utslippsfri tungtransport snart skal passere fossile tunge kjøretøy og bidra til betydelig lavere utslipp. Ladestasjonen er bygget i fellesskap av Oslo Havn KF og Bymiljøetaten i Oslo kommune. Recharge skal drive ladestasjonen. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Get instant access to all content

Totalabonnement

945,-

KJØP

Digitalabonnement

945,-

KJØP

Powered by Labrador CMS