Smedasundet i Haguseund.
Smedasundet i Haguseund.

Fagsamling i Haugesund

Havne-Norge er samlet til fagdager i Haugesund. På årets fagseminar er det havvind og digitalisering som dominerer programmet.

Publisert Sist oppdatert

Havnefolket samlet seg allerede i går kveld til en get together, men det beste av skalldyr som havet kan by på, og i dag går man i gang med det faglige programmet.

Siden årets fagseminar i regi av Norske Havner er lagt til Haugesund er det ikke unaturlig at vertshavna, Karmsund Havn, får innlede, og fortelle om den innovative satsingen som gjøres på havn og sjøtransport på Haugalandet. Direktør Tore Gautesen forteller om det som har skjedd, og det som skal skje også i den kommende tiårsperioden, hvor havna skal investere nok en milliard i ny infrastruktur. De tilreisene får også ta havna og de gjennomførte utbyggingene i nærmere øyesyn og får informasjon om de fremtidige planene.

Det Haugesund-baserte rederiet NCL kommer også til fagsamlingen og direktør Bente Hetland skal snakke mer om deres rolle i vareflyten.

Digitalisering står på dagorden begge dagene av arrangementet. På dag én skal Hege Thurmann, fortelle mer om digitaliseringsprosessen som gjøres i mange norske havner og hvor Oslo Havn er i lederrollen.
Sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide, som mange i bransjen også kjenner som tidligere samferdselsminister, skal fortelle hva Sjøfartsdirektoratet arbeider med for tiden.

Havvind har en sentral plass i den maritime industrien og følgelig også på havne-Norges fagseminar. Både Deep Wind Offshore og Norwegian Offshore Wind kommer for å fortelle om ståa og planene fremover.

Finansiering av mange prosjekter i og rundt havnene må også til; både PWC og SR Bank skal se nærmere på dette, og hvordan organisering og finansiering av havnene er på dagsorden og hvorvidt havner er finansieringsobjekter for bankene.

På torsdag er det fagnettverkenes dag og da skal noen av deltakerne besøke Kystverkets kontor i Haugesund, mens andre får høre mer om smarte og grønne havner. Digitalisering av både havn og godsflyt er også viet en stor bolk på Norske Havners fagseminar.
Powered by Labrador CMS