Det var under denne debatten lekkasjen kom. Fra venstre: stortingsrepresentant Dagfinn Olsen (FrP), styreleder Steinar Eliassen i NORFRA, stortingsrepresentant Bjørnar Skjæran (Ap), fylksesråd for samferdsel i Troms og Finnmark Agnete Masternes Hanssen, stortingsrepresentant Mona Fagerås (SV) og stortingsrepresentant Erlend Svardal Bøe (H).

Eks-statsråd med NTP-lekkasje

Under konferansen «Transport fra kyst til marked» i Narvik denne uka kom tidligere fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran med det som må kunne kalles en rekordtidlig lekkasje fra den kommende utgaven av Nasjonal transportplan.

Publisert Sist oppdatert
Stig Morgen Skjæran poserer med sjøen og et skip i bakgrunnen.
Tidligere fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Det var under en debatt om den nylig fremlagte KVU-en «Transportløsninger Nord-Norge» at eksministeren hevdet at han kunne røpe noe fra den kommende utgaven av planen, nemlig at havner og farleder vil få et stort løft. 

Lovnaden og lekkasjen må kunne sies å komme rekordtidlig all den tid det den siste uka har pågått regionvise innspillsmøter med aktuelle parter (blant annet næringsliv) i arbeidet med utarbeide den nye transportplanen. 

- Havner og farleder vil oppleve et stort løft og da særlig fiskerihavner, sa Skjæran. Han var også rask med å fortelle hvilken effekt dette vil ha i Nord-Norge.
- Dersom man bevilger én milliard kroner til fiskerihavner så man automatisk at 900 millioner kroner havner i Nord-Norge, sa Bjørnar Skjæran.<

Konferansen "Transport fra kyst til marked- 2023" ble arrangert av selskapet Transportutvikling AS.

Powered by Labrador CMS