Første cruiseskip på landstrøm i Bergen

Norges største cruisehavn har passert nok en milepæl. Det første cruiseskipet har koplet seg på landstrøm under besøk i byen mellom de sju fjell.

Publisert

Som vi fortalte om i forrige papirutgave satte Bergen Havn ny rekord for skip koplet på landstrøm i 2021, og allerede tidlig på året i år var det dags for nok en milepæl i arbeidet med en mer bærekraftig cruiseturisme i Bergen.

Renere luft

Cruiseskipet «Viking Venus» var det første av denne typen skip som koplet seg til på det nye landstrømanlegget for cruiseskip i Bergen havn. - Dette er en stor dag for Bergen Havn, understreket fungerende havnedirektør Ulrik Jørgensen da han var til stede under tilkoblingen skipet gjorde på Skolten. Når cruiseskipene slår av dieselmotorene og i stedet benytter strøm når de ligger til kai, bidrar de til at luften i Bergen blir renere.

- Gjelder alle våre skip

Viking Cruises, som eies av den norske rederen Torstein Hagen, er svært fornøyd med å bli de første innen cruisenæringen til å ligge utslippsfritt til kai i Bergen. - Vi gratulerer Bergen med at landstrøm nå er tilgjengelig langs cruisekaiene i havna, og vi er glade for å ha det første cruiseskipet som kobler til under et regulært cruiseanløp til Bergen, heter det i en uttalelse fra rederiet. - Viking er stolt over å ha Bergen som hjemhavn for våre skip og for å ha bygget opp havna til en internasjonal snuhavn for cruise i samarbeid med våre samarbeidspartnere i Bergen. Samtlige av våre skip som anløper havna fremover vil benytte anlegget, melder Viking Cruises.

Powered by Labrador CMS