Göteborg havn.

Akselerert økning i containervolumer

Situasjonen er fortsatt anstrengt i det globale transportsystemet. Følgevirkninger av stenginger, overbelastning og problemet med flaskehalser representerer alle fortsatte problemer i logistikkkjeden. Godsvolumene ved Göteborg Havn fortsetter imidlertid å øke i alle segmenter unntatt ett – dette kommer tydelig frem i havnens volumoppsummering frem til og med årets tredje kvartal.

Publisert Sist oppdatert

- Vi ser en fortsettelse av den oppadgående trenden som begynte i forbindelse med pandemien. Produkteiere tiltrekkes av de store fraktknutepunktene, noe som er veldig tydelig ved Göteborgs havn. Vi har et bredt, globalt rutenettverk, store fartøyer med direkte tjenester til viktige markeder, den robuste infrastrukturen, pålitelige terminaladministrasjonen og innlandsjernbaneforbindelsene som industrien trenger for å sikre sin konkurransekraft," sier Elvir Dzanic, administrerende direktør ved Göteborgs Hamn.

Havna øker sin markedsandel i Sverige i alle segmenter. Göteborg havn har en andel på 53 prosent av det svenske containermarkedet, som er en økning på tre prosentpoeng sammenlignet med første halvår 2021. Göteborgs havn økte også sin markedsandel for containere sammenlignet med nærliggende større havner i Nord-Europa. .
- Det er ingen lojalitet i logistikksystemet. Vinnerne er de som best møter kundenes behov, basert på en kombinasjon av effektivitet, pålitelighet, fleksibilitet og klimagevinst. Leverer du ikke på disse parameterne vil frakten raskt finne andre ruter. Så det er et spørsmål om å fortsette å utvikle seg og skape merverdi for kundene. Ellers vil du fort finne deg selv i å spille innhenting, sier Elvir Dzanic.

For å lese denne saken må du være abonnent

Get instant access to all content

Totalabonnement

945,-

KJØP

Digitalabonnement

945,-

KJØP

Powered by Labrador CMS