Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Tromsø Havn har valgt terminaloperativsystem

Tromsø Havn gikk for terminaloperativsystemet (TOS) Core SCM.

Publisert Sist oppdatert

Havneselskapet har inngått kontrakt med FourPro Solutions av en digital plattform for å effektivt planlegge og drifte logistikk på terminaler. Det valgte systemet muliggjør en trygg og sikker datadeling på tvers av både brukere og myndigheter.

- FourPro Solutions vil gi Tromsø Havn et terminaloperativsystem (TOS) som muliggjør trygg og sikker datadeling på tvers av havnebrukere og havnemyndigheter, fremmer samarbeid, forbedrer effektiviteten og reduserer omløpstiden for fartøy og lastebiler. Den valgte løsningen er en ny løsning med ubegrenset ytelse og skalerbarhet for logistikkoperasjoner i nord, sier Knut-Ivar Bendiksen, maritim direktør i Tromsø Havn.

I 2022 startet Tromsø Havn arbeidet med å utvikle et nytt containerareal med tilhørende kaier og Ro-Ro-kai. Containerarealet har en sentral beliggenhet i Breivika havneområde og tilknytning opp mot E8. For å legge til rette for flere godsbåter og effektivt kunne serve godsbåter med Ro-Ro-rampe forlenger man nå kai 24 og bygger et tilhørende Ro-Ro-anlegg. Tromsø Havn overtar det nye kaianlegget første kvartal 2023 mens hele containerarealet skal være ferdig og klart til bruk i løpet av året.

For Tromsø Havn har det vært viktig å nå legge til rette og utvikle et containerområde som kan benyttes av ulike logistikkoperatører og her vil det nye terminalsystemet komme til god nytte.

- FourPro Solution skal bidra med Core SCM, vår logistikkplattform for å effektivt planlegge og drifte terminallogistikk. Vi er svært glade for å bli valgt som TOS-plattform for Tromsø Havn, og vil støtte dem med digital infrastruktur på deres digitaliseringsreise, sier Christopher Hoftun, COO i FourPro Solutions.

Powered by Labrador CMS